Langaton AMR-järjestelmä

AMR-vesimittarit ja huoneistonäyttö

Elektroninen vesimittari Qundis Qwater 5.5

Digitaalinen mittari kylmän tai lämpimän veden kulutuksen mittaukseen

  • MID-hyväksytty
  • Vuotovahti raportoi mahdolliset vuodot AMR-järjestelmään (C-mode)
  • Mittarilukemat luettavissa päivittäin AMR-radioverkosta tai Walk-by luentalaitteen avulla
  • Yhteensopiva Siemensin AMR-radioverkon kanssa
  • Q3 2,5 m³/h - 80 mm tai 110 mm
  • Q3 4 m³/h - 130 mm

Uusi MID-vaatimusten mukainen Qundis Qwater 5.5 vesimittari edustaa uutta sukupolvea mekaanisten vesimittarien parissa. Qwater 5.5 ei pelkästään mittaa rakennuksen kylmän tai kuuman veden kulutusta, vaan se myös tunnistaa vuotoja ja lähettää tiedot eteenpäin AMR-radioverkon välityksellä (C-mode).

Mekaaninen vesimittari WFK30 ja WFW30

Mekaaninen mittari kylmän ja lämpimän veden kulutuksen mittaukseen

Vesimittari koostuu virtauksenmittausosasta, jossa on siipipyörä sekä summanäyttö. Virtauksenmittausosan runko on messinkiä, jossa on yksisuuttiminen siipipyörä. Veden sisääntulo on varustettu karkeasuodattimelle.

Virtauksenmittausosassa on summanäyttö, joka on suojattu läpinäkyvällä muovikannella. Vesimittari näyttää tosiasiallisen kulutuksen 8- numeroisella summanäytöllä, sekä virtauksen pyörivällä kiekolla.

Mittariin asennettu AMR-lähetinmoduuli rekisteröi ja käsittelee mekaanisista vesimittareista tulevat laskentapulssit ja lähettää tiedot edelleen luentajärjestelmään


AMR-paikallisverkon komponentit

AMR-paikallisverkon komponenttien avulla kohteeseen luodaan paikallinen etäluettava langaton tiedonkeruuverkko. AMR-paikallisverkko muodostuu tyypillisesti porraskäytävään asennettavista tiedonkeruuyksiköistä ja etäluentayksiköstä. Kaikki langattoman verkon komponentit ovat paristokäyttöisiä, joten niiden asentaminen ei edellytä minkäänlaisia kaapelointeja tai sähkön syöttöä.

Tiedonkeruuyksikkö WTT662

Kommunikointiyksiköitä käytetään järjestelmään kuuluvien vesimittareiden lähettämien tietojen vastaanottoon ja käsittelyyn.

Kommunikointiyksikkön tehtävänä on luoda rakennusten sisään radioverkko, jonka kautta voidaan vastaanottaa ja tallentaa rakennukseen asennettujen vesimittareiden lähettämiä tietoja. Myös kommunikointi useampien kommunikointiyksikköjen välillä tapahtuu radioyhteydellä, joten tiedonsiirtojohdotuksia ei yleensä tarvita. Kaikki kulutusmittareiden mittaustiedot välitetään jatkuvasti verkkoon, joten jokaisessa kommunikointiyksikössä ovat tallennettuina ajankohtaiset kulutuslukemat, kuukauden lopussa luetut arvot sekä kaikkien verkkoon kuuluvien vesimittareiden asetuspäivien arvot. Tämän toimintaperiaatteen johdosta kaikki verkon tiedot voidaan lukea mistä tahansa kommunikointiyksiköstä tai etänä käyttämällä tiedonsiirtoon soveltuvaa gatewayta.

Tekninen esite (uk) »

Etäluentayksikkö WTT667

Yksikkö kerää mittaritiedot radiokommunikointiverkosta ja lähettää ne GSM/GPRS/EDGE verkon kautta pilvipalveluun

Pilvipalveluun kertyvät tiedot voidaan vastaanottaa sähköpostilla, SFTP:llä tai ne voidaan lukea suoraan Vesipisara.fi-palvelun avulla.

Tekninen esite (uk) »

AMR-Walk-By

Tiedonkeruulaite WTT665

Walk-By tiedonkeruulaitteella noudetaan tiedot kohteessa suoraan mittareilta

Walk-By tiedonkeruulaite on osa AMR-Walk-By-järjestelmää. Walk-By-radiorajapinnalla varustetut mittarit lähettävät tietonsa säännöllisin väliajoin, jotka voidaan lukea kohteessa Windows tietokoneeseen Bluetooth yhteyden avulla yhdistetyn tiedonkeruulaitteen avulla.